YKS Matematiğini 1 Ayda Halletmenin Mucizevi Formülü

Günümüzde birçok üniversite adayı öğrencinin korkulu rüyası olan Matematik, ÖSYM sınavlarında sahip olduğu en yüksek katsayısı ile halledilmesi zorunlu olan ve iyi bir bölümde okumak isteyen öğrencilerin mutlaka başarılı olması gereken bir derstir. Günümüz sınav sisteminin iki sınav oturumu olan YGS ve LYS oturumlarında Matematik olarak farklı seçenekler karşımıza çıkarken, öğrencilerin büyük bir kısmının YGS Matematiğinde sıkıntı çekiyor. Bu konuda birçok eğitimci ve öğrenciler sıkıntı yaşarken, birçok öğrenci bu konuda başarısızlığı benimseyerek umutsuzluğa kapılabiliyor. Aslında etkili bir program ve verimli çalışma ile 1 ay içerisinde YGS Matematiği kolaylıkla halledilebiliyor. Bu konumuzda sizlere bunu başarmak için neler yapmanız gerektiği hakkında bazı bilgiler ve tavsiyelerde bulunacağız;

”Doğuştan yetenekli değilseniz planlı çalışmak şart.”

Bazı kişilerin matematik çalışmadan yapabildiği çevrede sıkça görülen bir olgudur. Fakat çalışmadan matematik yeteneğini üst seviyeye çıkarmak pekte mümkün değildir. Bu yüzden de planlı çalışmayı benimsemeli ve bir program dahilinde 1 aylık sürecin taslağını hazırlamalısınız. Neler yapacağınızı adımlara dökmek gerekirse;

  1. İlk olarak geniş ve aylık bir tablo çizimi yapılmalıdır.
  2. YGS konuları analiz edilmeli, başlangıç konularından en son kısma kadar ilk 20 gün içine konular yayılmalıdır. Hafta içi 1-2 konu, hafta sonları ise 2-3 konu olacak şekilde tabloya konu çalışmaları yazılmalıdır.
  3. Her konu çalışması sonrası minimum 100 soruluk bir konu testi çözümü yapılmalı, konular oturtulmalıdır.
  4. Her öğrenci kendi seviyesini bildiği için buna ek olarak örnek soru çözümü, konu videosu dinleme seçeneklerini durumuna göre programa eklemelidir.
  5. Kişi günlük programa uyması gerektiğinin bilincinde olmalı, uyamadığı her gün için kendince soru ve ceza yaptırımları yapmalı, bunlara uymaya özen göstermelidir.
  6. Kalan 10 günlük süreç sağlamlaştırma süreci olacağı için her konuda 20-30 (1 test) civarında soru ilk 5 gün boyunca çözülmelidir. Son 5 günde ise eksik ve tam oturmayan konulara odaklı olarak soru çözümü ve tekrarlar yapılmalıdır.
  7. Bu süreçte yan derslere verilen ağırlık azaltılmalı, hedef matematiği halletmek olmalıdır. Bu yüzdende bu sistemi son 1 ay kala uygulamanız çok zordur.

”Matematik geniş bir alandır, yorumlamayı öğrenmek gerekir.”

Matematikte birçok öğrencinin çalışsa da bir türlü başarıya ulaşamamasındaki temel sebep ezberci eğitim sistemine uygun olarak çalışmasıdır. Birçok kişi soru tipi ezberi yaparak deneme sınavlarında başarı yakalayabilirken, ÖSYM’nin herhangi bir sınavında beklentisinin çok altında bir sonuç ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden de fazla kaynaktan soru çözümü yapılmalı, konu çalışması sonunda tek bir kaynağa bağlı kalınmamalıdır. Genel matematik denemeleri alınmalı, bu şekilde birçok farklı tarza ve soruya ulaşabilmek hedeflenmelidir.

”Soruyu bilenden dinlemek ve bilmeyene anlatmak öğrenme becerisini yükseltir.”

Bir soruyu yapamadığınız anda ilk olarak bu soruya yönelik uğraş göstermeli ve soruya farklı bakış açıları ile yaklaşmalısınız. Bu şekilde soruyu hafızanıza kazımış olursunuz. Eğer ki akabinde bu soruyu bilen bir kişiye sorduğunuzda çözümü yapıldığı anda çok net bir şekilde kavrar ve bu soruları yorumlamayı da rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde size sorulan soruları da yapmanız beyinin problemleri çözüme kavuşturma kapasitesini arttırarak daha kolay öğrenmenize olanak sağlayacaktır.

”Zamanlama çok önemlidir. Yavaş kalmamak için kendinizi zorlayın.”

Matematiği hallederken yavaş kalmamak çok büyük önem taşır. Çünkü bu konuları kavrayıp soruları çözerken bir yandan da zamana bağlı bir sınava hazırlandığınızı unutmamanız gerekir. Bu yüzden de 100 soruluk testlerde olmasa da son 10 günlük süreçlerde testlerde kendinizi süreyle kısıtlamalı, süre sonunda kaç soruyu çözdüğünüzü not almalı, akabinde kalan sorularla uğraşmaya ve yapamadıklarınıza tekrar dönmeye çalışmalısınız.

Size Yardımcı Oldu Mu?

0 / 0

Bir yanıt yazın 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.