2015-2016 TEOG: Hangi Konular Çıkacak?

2015 yılı eğitim öğretim yılına girerken eğitim dönemindeki detaylar da açıklanmaya başladı. YGS (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi), diğer bir adıyla Merkezi Sistem Ortak Sınav’da hangi konuların çıkacağı ve derslerin genel program takvimleri açıklandı. Öğretmenler ve öğrenciler için merak edilen bir konu. Detayları öncelikle aşağıda giriş bölümünde bulabilirsiniz. Bununla ilgili detaylı çizelgeyi indirmek için de en alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

teog-2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı TEOG (OGES) Konuları

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 8.sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG (OGES) merkezi sistem ortak sınavların yapılacağı derslerden hangi konuların dahil olduğu ve yapılacak sınavların tarihi ile sınavlara kadar hangi konuların işleneceğine ilişkin çalışma takvimi Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Ortaokulların 8’ inci sınıflarında 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı ortak sınav şeklinde uygulanacaktır.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavının 2014 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavının ise 2015 yılı Nisan ayının son haftasında yapılacağının planlandığı duyurulmuştur.

8.Sınıf ilgili ders öğretmenlerinin 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ders planlarını hazırlarken bu çalışma takvimini incelemeleri önem arz etmektedir.

Çalışma takvimine göre ünite/öğrenme alanı/ konu/ kazanımların dağılımını gösteren çizelgelerin uygulanmasında aşağıdaki hususların dikkate alınması gerekmektedir:

  1. Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından “BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar olan ünite/öğrenme alanı/ konu/kazanımlarla sınırlı olacaktır.
  2. İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından “İKİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm ünite/öğrenme alanı/ konu/ kazanımlarla sınırlı olacaktır.
  3. “BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV” ın ve“İKİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ın yapılış tarihleri itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde ünite/öğrenme alanı/ konu/ kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacaktır.
  4. Çizelgelerde “BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV”ve “İKİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV” dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar için belirtilmiş olan tarihler öneri niteliğinde olup, öğretmenler bu sınavları belirleyecekleri bir tarihte de yapabileceklerdir.

Merkezi Sistem Ortak Sınav Yapılacak Derslerin Çalışma Takvimine Göre Ünite/Öğrenme Alanı/Konu/Kazanımların Dağılım Çizelgelerini İndirmek İçin Tıklayınız.

Size Yardımcı Oldu Mu?

0 / 0

Bir yanıt yazın 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.